Comenzi telefonice
Luni - Vineri, intre 11 - 17

Sfaturi de intretinere a bijuteriilor - Muranos

Calitatea produselor comercializate de Muranos.ro este certificata de catre producatorul/furnizorul international al acestora. De asemenea, Muranos.ro (S.C. Team Design Services SRL) este autorizata de ANPC pentru a efectua operatiuni cu metale pretioase, autorizatia nr 9913 / 2017. 

Indiferent de materialul din care sunt confectionate, pentru a va bucura mult timp de bijuteriile dvs, va rugam sa tineti cont de urmatoarele instructiuni:

Nu folositi bijuteriile atunci cand va dati cu crema, deodorant, parfum, va puneti o masca sau cand sunteti la cosmetica. Nu pulverizati parfum sau deodorant direct pe bijuterii pentru ca se pot decolora. Dupa ce ati pulverizat parfum, asteptati minim 10 minute.
Nu expuneti bijuteriile la chimicale folosite in gospodarie. Este de evitat purtarea bijuteriilor, in special a inelelor, atunci cand faceti curatenie, spalati vase, etc., deoarece compusii chimici din produsele de curatat/spalat le pot afecta.

Nu purtati bijuteriile nici la dus sau cand va spalati pe maini. Se pot acumula reziduuri de sapun si metalul capata in timp un aspect matuit.

Nu purtati bijuteriile nici la dus sau cand va spalati pe maini. Se pot acumula reziduuri de sapun si metalul capata in timp un aspect matuit. 

Evitati contactul cu medii distructive precum: solvenţi, adezivi, acizi, săruri, produse cosmetice sau produse de curăţare cu acţiune distructivă, acid acetic, clor sau substanţe care conţin clor – inclusiv conţinut în apa curentă sau în apa de piscină, ape termale cu continut de substante chimice. Nu supuneţi bijuteriile la şocuri mecanice: izbituri, lovituri, etc.

Nu purtati bijuteriile nici la duș sau cand va spalati pe maini. Se pot acumula reziduuri de sapun si metalul capata in timp un aspect matuit. 
Nu purtati bijuteriile nici la dus sau cand va spalati pe maini. Se pot acumula reziduuri de sapun si metalul capata in timp un aspect matuit. 

Argintul este un metal care se oxidează, procesul fiind accelerat de contactul cu umezeala. Oxidarea argintului este un proces natural, nu este un defect, putand fi generat de mediul umed excesiv si de folosirea de substante chimice acide [diluanti, otet, detergenti, produse profesionale (vopsitorii, bucatarii, pielarie)]. 

Bijuteriile din argint 925 pot oxida (innegri) in contact cu umezeala sau caldura excesiva. Aceasta este o proprietate naturala a argintului si nu se considera un defect.

Argintul trebuie păstrat uscat. Produsele cosmetice pot duce la diminuarea gradului de stralucire. Curăţaţi bijuteriile sau obiectele din argint simplu cu o cârpă moale sau cu o laveta speciala pentru curatat argintul.

Bijuteriile din argint trebuie păstrate în casete şi/sau cutii compartimentate pentru a separa articolele în funcţie de materialele din care sunt confecţionate sau săculeţi din materiale textile foarte fine, netede care nu se scămoşează.

-----------

Bijuteriile din argint nu se păstrează împreună cu bijuterii şi/sau obiecte din oţel, bronz, alamă, din aliaj comun sau placate.

Bijuteriile din aliaj, fie zinc, fie cupru, fie bronz, trebuie ferite de contactul cu apa, umezeală excesivă sau medii distructive.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 02.09.2023