Comenzi telefonice
Luni - Vineri, intre 11 - 17

Compozitia si placarea metalelor - Muranos

Rodiul este un metal pretios alb-argintiu având duritate și cost/gram mai mare decât Aurul, iar punctul de topire este mai ridicat decât al Platinei.

Culoarea Rodiului este mai putin mai închisă decit cea a Argintului, semănând destul de mult cu aurul alb. De obicei nu formează oxizi și nu este atacat de acizi.

Placarea cu Rodiu - elementele din Argint placate cu Rodiu isi pastreaza aspectul initial mai mult timp deoarece acest metal nu oxideaza si nu innegreste in timp. Placarea cu rodiu protejeaza bijuteria de eventualele zgarieturi.

Placarea cu Rodiu negru - elementele din Argint sau Aur sunt placate (galvanizate) folosind Rodiu negru si Ruteniu.

Placarea cu Aur - elementele sint acoperite cu 2 straturi de Aur de 24 de karate: unul de baza si altul de finisare. Datorita acestui tip de placare, elementele sunt mult mai durabile.

Placarea cu Aur roz  (Rose) - Elementele sint acoperite cu 2 straturi de Aur 18 karate combinat cu putin Cupru. Datorita acestui tip de placare, elementele sint mult mai durabile, iar culoarea roz obtinuta astfel ofera bijuteriilor un aspect modern si deosebit.

 

Despre Argintul 925

Argintul pur (puritate 99,9%) este prea moale pentru a putea fi folosit la producerea de bijuterii sau obiecte Metoda folosita de bijutieri pentru a creste rezistenta metalului consta in alierea argintului cu alte metale.

Prin combinarea unor metale cu Argint pur se produc bijuterii rezistente la zgarieturi si lovituri. In cazul nostru, argintul 925 reprezinta cea mai cunoscuta reteta. Acesta este un amestec obţinut din 92,5% argint şi 7,5% cupru şi este cunoscut sub denumirea de Argint Sterling.

Procentul de argint din compoziția unei bijuterii poate urca până la 99,9% la fel ca și în cazul bijuteriilor din aur. Denumirea acestuia este Fine Silver sau Argint Fin și se folosește la bijuteriile fine și la prelucrarea monedelor de argint, prețul acestuia ajungând la 22$ / uncie.

În calitate de client este bine sa stiţi ca bijuteriile din argint 925 reprezinta o buna achizitie, intrucat veti detine o bijuterie cu mare puritate de argint si cu rezistenta sporita în timp.

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 02.02.2019